Skip to content

Széchenyi 2020

A Ghibli Raktárlogisztika Kft. technológiafejlesztési pályázata

  • a kedvezményezett neve: GHIBLI RAKTÁRLOGISZTIKA Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a vissza nem térítendő támogatás összege: 65 025 095 Forint
  • a támogatás mértéke: 69,99%
  • a projekt tartalmának bemutatása:

A 2009-es évben alapított Ghibli Raktárlogisztika Kft. fő tevékenységi köre a raktározás, tárolás. Telephelyünkön több, mint 16 000 m2 rendelkezünk együttvéve a raktárterülettel és az ehhez szükséges adminisztrációs és egyéb raktározáshoz köthető tevékenységi (pl.: csomagolás, egységrakományképzés stb.) területekkel.

Mind belföldi, mind nemzetközi szállítmányokat kezelünk crossdock és hagyományos tárolási rendszerben egyaránt. Különféle egyedi, illetve értéknövelő szolgáltatásokat végzünk, mint: darus betárolás-kitárolás, tárolás közvámraktárban, címkézés, (át)csomagolás, neutralizálás, gyártáselőkészítő műveletek stb.

Ügyfeleink gyorsabb, rugalmasabb kiszolgálásához elengedhetetlenül szükséges a megbízhatóan, stabilan működő géppark és ezzel együtt munkavállalóink szempontjából az újabb, kényelmesebb, hatékonyabb és ergonomikusabb munkaeszközök beszerzése, használata.

Jelenlegi gépparkunk összesen 21 targoncából áll, amelyek többségében homlokvillás targoncák, de használunk még szűkfolyosós magasemelésű komissiózó targoncákat, tolóoszlopos targoncákat és kisemelésű gépi targoncákat is.

A projekt megvalósítása során a flotta jelentős bővítésére van szükségünk, mert az átfedő műszakban dolgozó raktárosaink kénytelenek egymásra várni vagy addig kis emelésű kézi targoncával dolgozni az alacsony számú gépállomány miatt. Ez pedig jelentősen csökkenti a munkafolyamat hatékonyságát és gyorsaságát.

Tárolókapacitásainkat is bővíteni szeretnénk az által, hogy tömbös tárolóhelyeket állványos tárolóhelyekké alakítunk át, melyhez elengedhetetlen az újabb speciális gépek (állványkialakítástól és helykihasználástól függően szűkfolyosós magasemelésű komissiózó targoncák vagy tolóoszlopos targoncák) és állványos polcok beszerzése.

Informatikai eszközparkunk bővítésével hatékonyabbá kívánjuk tenni a munkaszervezést és a munkavégzést. A műszakvezetők számára egy-egy hordozható táblagépet beszerezve csökkenteni tudjuk az adminisztrációs területen végzett tevékenységüket, illetve az azonnali információáramlást is elősegítheti a fejlesztést, kiküszöbölve a felesleges várakozási időket és esetleges hibákat. Raktárosaink számára kézi szkenneres eszközök beszerzésével ki szeretnénk váltani a papír alapú működést is.

A hardverek beszerzése mellett szükségünk lenne továbbá támogató szoftverek beszerzésére is, melyekkel digitalizálni tudjuk jelenlegi és jövőbeni munkafolyamatainkat.

A tervezett fejlesztésekhez szintúgy nélkülözhetetlen a raktári csarnokokban a megfelelő jelerősségű wifi eszköz beszerzése, mely az újabb adatkezelő eszközök (optikai szkennerek és műszakvezetői tabletek) zavartalan működését garantálja.

Összegezve tehát, jelenlegi gépparkunk sem mennyiségileg, sem műszaki színvonalát tekintve nem felel meg a jelenlegi és közeljövőben várható ügyféligényeinknek. Cégünk versenyképességének megtartása és az ügyféligényekhez való igazodás érdekében szeretné a beruházásokat megvalósítani.

Jelen pályázat keretein belül célunk, hogy bővítsük gépparkunkat, beszerezzünk speciális targoncákat és egyes tömbös tárolóhelyeinket állványos tárolóhelyekké alakítsunk, mely többszörösére növeli tároló kapacitásunkat. A beruházást követően képesek lehetünk új szolgáltatások bevezetésére, speciális ügyféligények kiszolgálására (pl.: elektronikus kereskedelmi ügyfelek kiszolgálása).

Az eszközpark növelésével a munkavállalói létszámot is arányosan növelnénk, ezzel garantálva a jelentős technológiafejlesztést és munkaerő foglalkoztatást.

Újabb eszközök beszerzésével automatikusan nőhet a munkavállalói elégedettség és a munkamorál (ezzel arányosan csökken a fluktuáció), melyeknek köszönhetően növekszik a munkavégzés színvonala, nő a bevétel és a profit, így középtávú terveink között szerepel az ügyféltkör, bér és létszám növelése is.

a projekt befejezési dátuma: 2021.12.07.
projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00937